maanantai 13. tammikuuta 2020

VOIKO PERINTEET UNOHTAA?

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Häät-lehden kanssa.

Me Häät-blogiyhteisön bloggaajat saimme taas kurkistaa uuteen upeaan Häät-lehteen, joka ilmestyy lehtipisteisiin 15.1. Vielä upeamman tästä uudesta lehdestä tekee sen, että lehden hiilijalanjälki on hyvitetty, aiheesta lisää voit lukea TÄSTÄ. Tuttuun tapaan, lehti pitää sisällään tälläkin kertaa monia mielenkiintoisia artikkeleita, joista omaa mielenkiintoani herätti eniten HÄÄOPAS osiosta - Voiko perinteet unohtaa?

Miksi juuri kyseinen artikkeli? Olenkin jo aiemmin kirjoittanut, että kaikki hääperinteet eivät ole ihan meidän juttu. TÄSTÄ pääset postaukseeni hääperinteistä, jotka me skipataan. TÄSTÄ pääset taas lukemaan niistä perinteistä, joille me näytämme vihreää valoa.

Voiko perinteet unohtaa - artikkelissa kerrotaan mm. Miian ja Jaron hääpäivästä, joka ei todellakaan ole sieltä perinteisemmästä päästä. Kuinka virkistävää olikin lukea häistä, joissa ei ollut sitä tuttua ja turvallista kaavaa. Heidän häihin verrattuna, oma tuleva hääpäivämme on hyvinkin perinteikäs, vaikka skippaammekin monta hääperinnettä ja olen pitänyt häitämme vähän epähäinä.

Omasta mielestäni on hienoa, että monet parit luopuvat vanhoista perinteistä tai muokkaavat niitä juurikin omannäköisiksi. Vaikka jokaiset häät ovatkin erilaiset, niin onhan niissä kaikissa kuitenkin jotain samoja piirteitä tai jostain häistä jotain tuttua. Omana esimerkkinä: kaikissa häissä, joissa itse olen ollut vieraana, niin yhtenä ohjelmanumerona on aina ollut morsiamen ryöstö. Kyseinen leikki ei ole omaan mieleeni, joten sitä ei tulla meidän häissämme näkemään. Noin, yksi perinne kuopattu.

Häät.fi-tiimi onkin julkaissut sivuillaan artikkelin (KLIK) viime elokuussa, jossa he ennustavat 5 häätrendiä vuodelle 2020. Yksi näistä on juurikin hääperinteiden rikkominen.

Haat-lehti_2020-01_nakoislehti_ipad_avainlippu

Se on ihan okei, jos te tykkäätte vanhoista hääperinteistä ja haluatte niitä häissänne kunnioittaa. Ja sekin on ihan okei, jos haluatte rikkoa niitä perinteitä. Tehkää häistänne juurikin teidän näköiset, älkääkä miettikö muiden mielipiteitä. Ennen ehkä häät järjestettiin vieraita ajatellen, kun nykyään häät ovat morsiusparin ja heidän rakkauden juhla. Joten kunnioittakaa niitä omia arvojanne järjestäessänne hääpäivänne ohjelman runkoa. Päivä on kuitenkin teidän.

Häät-lehti on koonnut Voiko perinteet unohtaa - artikkeliin 8 mahtavaa neuvoa, miten voi järjestää persoonalliset häät. Nappasin teille niistä yhden;

''Luota intuitioon. Jos ette pidä jostain, älkää tehkö sitä pakosta.''

Voit lukea TÄÄLTÄ lisää uuden Häät-lehden sisällöstä. Ihanaa alkanutta viikkoa just sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti