sunnuntai 15. joulukuuta 2019

MITEN ME KOKOSIMME VIERASLISTAMME? + 7 VINKKIÄ

Tällä viikolla teimme viimeiset silaukset vieraslistaamme koskien. Joten ajattelin tulla jakamaan teille muutamat vinkit, miten me päädyimme kokoamaan meidän vieraslistan.


1) Päättäkää ensimmäisenä se, kuinka isot häät aiotte pitää ja mikä on teidän budjettinne. Haluatteko kutsua vain lähimmät vai kenties molempien koko suvun?

- Me itse päädyimme ''pieniin'' 70hlö:n häihin. Haluamme kutsua vain meille lähimmät sukulaiset ja ystävät. Itselläni on esim. 11 serkkua, joista kutsumme häihimme vain 4.

2) Haluatteko kutsua lapsia häihin vai mielummin lapsettomat häät?

- Meillä kutsutaan vain rajatusti lapsia. Emme aio kutsua kaikkien ystäviemme lapsia häihin, koska muuten vieraslistamme vain kasvaisi kasvamistaan ja näin myös häiden budjetti. Ja ystävämme tuntien, uskomme, että he mielellään tulevat myös juhlimaan päiväämme ilman jälkikasvuaan.

3) Saako kutsuttu tuoda myös avecin?

- Meillä on toistaiseksi laitettu vieraslistaan muutama mahdollinen avec esim. pikkusiskolleni ja M:n pikkuveljelle. Kumpikaan heistä ei tällä hetkellä seurustele, mutta asia voi hyvinkin vielä muuttua ennen elokuuta.
Parille ystävällemme olemme myös antaneet mahdollisuuden aveciin, jos he ovat seurusteleet kyseisen avecin kanssa vähintään 2kk ennen häitämme. Tällä varmistamme sen, ettei meidän häihimme tule meille tuntemattomia vieraita, saatika yhden illan tinderjuttuja.

4) Kutsutteko tasapuolisesti molempien ystäviä?

- Häät ovat kuitenkin teidän molempien, joten vieraslista on hyvä koota myös tasapuolisesti. Meillä tämä oli melko helppoa, koska meillä on lähes kokonaan yhteinen ystäväporukka. Ystävien osalta oli siis hyvinkin helppoa koota vieraslistaa.

jasmine_K5A0063
Kuva - Pia Taimi Visuals

5) Ovatko välit hyvät kaikkien kutsuttujen kanssa? 

- Itselläni on tällä hetkellä yksi hankala ystäväsuhde, joka välillä kukoistaa ja välillä ei niinkään.. Kyseinen ystävä ja hänen miehensä oli vielä viime viikolla vieraslistassamme, mutta koska ystävyyssuhteemme ei ole millään tukevimmalla pohjalla nyt, päätimme karsia heidät pois listaltamme. Jos pystyt vähentämään mahdollista draamaa, tee se heti. Liian lähellä häitä se voi olla mahdotonta, mikä voi lisätä häästressiä entisestään.

6) Onko pakko kutsua henkilö X, jos et halua?

- Ei ole. Meille ei ole ketään onneksi kertonut vaatimuksiaan meidän vieraslistan suhteemme. Ja hyvä niin. Meidän häät, meidän vieraat.
Kenenkään ei ole pakko kutsua omiin häihinsä kaiman enon serkun pojan tytärtä, vaikka kaima pyytäisikin. Harmillista, että tähänkin tulee välillä törmättyä keskustelupalstoilla.

7) Epäröitkö jonkun kutsuttavan kohdalla?

- Älä kutsu, jos yhtään epäröit. Kutsu vain ne ihmiset, joiden aivan ehdottomasti toivot olevan häissänne.Siinäpä ne kaikki taisi ollakin. Millä perusteilla te olette koonneet vieraslistanne?

Vinkki! Me ollaan käytetty Tahtoo-sovellusta vieraslistan tekemisessä. Sinne on niin vaivatonta lisäillä ihmisä ja helppo myös poistaakin jälkikäteen. Sovellus myös näyttää lähetettävien kutsukorttien määrän, näppärää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti