torstai 26. syyskuuta 2019

NÄIN TEET ITSE UPEAT LÄPINÄKYVÄT HÄÄKUTSUT

Multa on yksityisviesteillä facebookissa ja sähköpostitse pyydetty apuja läpinäkyvien kutsujen tekemiseen, liittyen edelliseen postaukseeni, jossa esittelin meidän hääkutsut. Ajattelin itselleni helpoimmaksi tavaksi auttaa teitä kaikkia yhden postauksen välityksellä, kuin että kertoisin jokaiselle henkilökohtaisesti ohjeet kutsujen tekoon.

Läpinäkyvien kutsujen tekoon tarvitset piirtoheitinkalvoja, photoshopin ja toimivan tulostimen.

Photoshopin voit ladata adoben-sivuilta 7 päivän ajaksi ilmaiseksi, eli TÄÄLTÄ.
Jos tietokoneeltasi ei löydy entuudestaan upeita fontteja, voit ladata mieluisia taas TÄÄLTÄ.
Jos haluat jotain koristeluja kutsuihin, mutta et osaa itse piirtää, voit ladata photoshopiin tehtyjä erilaisia brusheja TÄÄLTÄ.
Huomaa, että sivusto on venäjänkielinen, joten käytä tarvittaessa sanakirjaa tai kääntäjää. 

Jos kaikki sivustot ovat sinulle uusia tuttavuuksia, huolehdithan, että tietokoneesi virustorjunta ja palomuuri ovat päällä kaiken varalta.

Jos kalvot uupuvat, niin ainakin TÄÄLTÄ voi niitä itselleen ostaa.

Aloitetaanpas, älkääkä ammattilaiset kuolko järkytykseen mun suomenkielisestä photarista.

1ss

1) Asenna lataamasi brush ja fontit photoshopiin.

2) Avaa photoshop ja tee uusi pohja. Suosittelen tekemään heti sen kokoisen pohjan, minkä kokoiset kutsut aiot tulostaa. Meidän kutsujen koko oli kuvassa näkyvä 12,5x17,8cm, jonka laitoin myös nyt tälle ohjepohjalle. Laita väritilaan RGB-väri ja tarkkuus 300 pikseliä.

2sss

3) Tee kopio layerista eli taustasta. Eli vedä ''taustaa'' nuolen mukaisesti, niin saat tehtyä kopion pohjasta.

3ss

4) Nyt kun sulla on tehtynä kopio tausta, niin tee juurikin siitä kopiosta läpinäkyvä. Katso, että työskentelet juurikin kopio layerillä, etkä alkuperäisellä taustalla. Klikkaa siis taikakumityökalulla pohjaa ja tadaa!

4ss

5) Aloitetaan sitten helpoimmasta vaiheesta, eli kutsun teksteistä. Klikkaa itsesi kirjoitustyökalulle, ja ylhäältä alleviivauksen yläpuolelta voit vaihtaa fontin asetuksia. Katso, että työskentelet oikealla layerilla, eli kopiolla.

5ss

6) Kun olet kirjoittanut haluamasi tekstit pohjaan, aloita brushin käyttö. Eli etsi vasemmasta sivusta suti ja klikkaa sitä. Ylhäältä voit taas muokata brushin asetuksia. Alleviivasin tuon ympyrän tuolta teille ja sillä saa vaihdettua brushin suuntaa.

ss6

7) Kuten näkyy, käytin itse brushia vain alareunaan. Käytin kolmea eri kukka-brushia, ja kääntelin jokaisen suuntaa.

ss7

8) Seuraavaksi klikkaa silmä pois alkuperäisestä tasosta, jotta jäljelle jää vain läpinäkyvä taso.

10

9) Sitten tallennetaan! Eli klikkaa ylhäältä 'tiedosto' ja sieltä kohtaa 'tallenna nimellä..' Valkkaa muodoksi TIFF ja klikkaa sisällytä väriprofiili. Varmista, että perässä lukee Adobe RGB. Tallenna.

11

10) Sitten vain tulostamaan ja jännitys tiivistyy, onnistuuko se..

1

Tadaa! Ainakin meidän kotitulostin, joka on aivan perus HP:n tulostin tulostaa piirtoheitinkalvolle. 

VINK! Halutessasi voit tehdä omaan pohjaasi leikkuureunat, jos sinun on helpompi leikata kutsut niin oikean kokoisiksi. Käytä siis suorakulmaista valintatyökalua, rajaa reunat ja valitse ylhäältä muokkaa kohdasta 'piirto' ja tee haluamasi kokoiset reunat haluamallasi värillä. 

Toivottavasti postauksesta on jollekkin apua. MUTTA, jos sulle jäi vielä kysyttävää, tai et onnistunut jossain, niin kysy! Autan enemmän, kuin mielelläni. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti