keskiviikko 18. syyskuuta 2019

DIY: LÄPINÄKYVÄT HÄÄKUTSUT

Arvatkaas kenellä on hääkutsut valmiina? Täällä hep! Näiden kutsujen tekemiseen ei vaadittu muuta, kuin photoshop, pitkät hermot ja hädässä jeesaavat koulukaverit.

Idea läpinäkyviin hääkutsuihin mulle tuli alunperin pinterestistä. Keväällä seurailinkin sivusilmällä luokkakaveriani, joka teki juurikin samalla idealla kutsut 50-v juhliinsa. Hän käytti omissa kutsuissaan canvan-valmispohjaa ja se olikin lopulta työläämpi operaatio, kuin omani.

3

Kuten ylempänä mainitsinkin, käytin omien kutsujeni teossa photoshopia. Aivan ensimmäiseksi, loin uuden pohjan koossa 12,5x17,8cm, joka oli kutsujen paperikuorien mitta.

Toinen vaihe oli luoda uusi layer, jonka värjäsin mustaksi ja vedin alimmaksi. Alkuperäisen layerin muokkasin läpinäkyväksi pohjaksi, jonka päälle aloin itse kutsua luomaan. Jos joku ihmettelee miksi pohja oli musta, niin kutsujen tekstinvärin piti alunperin olla valkoinen, kunnes lopulta selvisi, ettei koulun tulostimessa ole valkoistamustetta.

Toisen luokkakaverini avustuksella latasimme venäläiseltä sivustolta kukka-brushin photoshopiin, jonka avulla kutsun kukat on tehty vasempaan alareunaan. Suunnittelin ensin kahteen eri kulmaan kukkasia ja lopulta päädyinkin siihen, että yksinkertaisempi on kauniimpaa. Oletteko samaa mieltä?

4

Dafontista latasin kaunofontin. Dafont on ollut suuri pelastaja mulle jo monen monta vuotta, eikä pettänyt tälläkään kertaa! Ainoa miinus tässä fontissa oli se, ettei siinä ollut isoja kirjaimia. Isoista kirjaimista viis, halusin silti käyttää juuri tätä kyseistä fonttia, joten päädyinkin suurentamaan fontin omaa kokoa, niin siitä tuli omaan silmään mieluinen.

1

Kun kutsut olivat valmiita printattavaksi, niin tietysti ensimmäinen oikea ongelma olikin itse tulostaminen. Tietysti näin jälkiviisaana, on hyvä todeta, että vika oli vain valkoisessa värissä, koska mustana kutsut tulostuivat heti kalvolle. Tulipahan siinä kaiken maailman pngt, tiffit ja negatiivit kokeiltua!

Mutta siinä ne nyt ovat valmiina ja leikattuina. Ovat juurikin niin ihanat, kuin kuvittelinkin päässäni. Päädyttiinkin ajatukseen muutaman luokkakaverin kanssa, että hittoon valokuvauksen opinnot ja aloitetaan hääkutsu-bisnes!

Näiden hääkutsujen hinnaksi tuli korkeintaan yhteensä 15€. Eniten kutsuissa maksoikin paperikuoret (wish) ja kalvoista maksoin kaverille pullakahvit. Koulun tulostusrahaa mulla oli kertyneenä +29€ ja näistäkin jäätiin vielä reippaasti plussalle. En halua edes tietää, mitä kutsut olisivat tulleet maksamaan, jos olisin jostain tilannut.

Hääinfoa vailla, mutta sen kerkeää myös alkuvuodesta tekemään. En malta odottaa, että päästään nämä postittamaan!

2 kommenttia:

 1. Moikka! Oliko tuo läpinäkyvä siis tyyliin piirtoheitinkalvoa vai jotain muuta ja mistä sitä saa? Ja uskaltaako sitä joka tulostimeen työntää? On niin hienot kutsut, että voisin testata tuota ennen muualla painattamista! Kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   Joo juurikin piirtoheitinkalvoa! Mä sain luokkakaveriltani, kun häneltä sattumoisin löytyi. Pikaisella googlaamisella näyttäisi ainakin Kärkkäiseltä löytyvän (19€).

   Mä en tiedä osaako ihan jokainen tulostin tulostaa kalvolle. Meillä on koulussa kirjapainoon tarkoitettu tulostin, jossa oli asetukset erikseen kalvoille. Mutta eiköhän se kokeilulla selviä, toimiiko myös perus tulostimella! :-) Ja kiitos paljon!

   Poista