perjantai 15. maaliskuuta 2019

PERINTEET, JOTKA ME SKIPATAAN

Voihan häät ja hääperinteet! Yritin löytää googlen ihmeellisestä maailmasta suomalaisia mulle tuntemattomia hääperinteitä, mutta vastaan tulivat vain ne, mitkä olivat itselleni jo entuudestaan tuttuja. Listasin kuitenkin teille niitä perinteitä, joita ei meidän häissämme tulla näkemään syystä jos toisesta. Jatkoa on myös luvassa ja kirjoittelen sitten toisessa postauksessa niistä perinteistä, joille me näytetään vihreää valoa.

SUKKANAUHAN HEITTO
On mun makuuni aivan mauton ja liian seksistinen. Sukkanauha multa kyllä tulee löytymään (ja se on itseasiassa jo ostettukin), mutta sitä ei mun päältäni riisuta suulla ja heitetä yleiseen jakoon.

PUHEET
Mä en halua, että meidän häissämme pidetään montaa puhetta. Ihan korkeintaan vain kaksi. Henkilökohtaisesti mä en oo koskaan jaksanut niitä kuunnella muiden häissä, enkä varsinkaan halua omissamme niitä kuunnella joka toisen ihmisen suusta. Varsinkin, jos niissä on jotain muka hauskoja kohtia, joilla vain nolataan minut tai M.

MORSIAMEN RYÖSTÖ
Tästä olenkin jo kirjoittanut oman postauksensa, siihen pääset TÄSTÄ.

RIISIN HEITTO
Monessa kirkossa tämä onkin jo kiellettyä, omastamme en ole varma. Kiellettyä tai ei, riisin heittoa ei kuitenkaan tulla meidän häissämme näkemään. Mä en halua löytää niitä rintojeni välistä, hiuksistani tai pahimmassa tapauksessa saada niitä päin näköä. Olen myös kuullut, että riisit olisivat pahaksi pikkulinnuille, mutta google antoi vähän ristiriitaista tietoa asiaan, joten tiedä häntä.

TÖLKIT AUTON PERÄSSÄ
Mä en vielä tiedä millainen meidän hääautomme tulee olemaan, mutta se on varmaa ettei haluta mitään ylimääräistä härpäkettä siihen roikkumaan ja metelöimään.

weit
(kuva we<3it)
HUNTU 
Ensin mä ajattelin, että oi kyllä huntu olisi aivan ihana ja must, kun kerta naimisiin mennään. Mutta.. Olen kuitenkin tullut toisiin ajatuksiin, enkä koe, että huntu olisi sittenkään mun juttuni. Mulla on yksi toinen idea ns. korvaamaan huntu.

ENSITAPAAMINEN VASTA ALTTARILLA
Toki tämä nyt ei ole vielä ihan kiveen hakattu juttu, mutta oon kovasti nyt ihastunut ideaan first look-kuvauksesta. Joten voipi olla, ettei M joudu odottamaan alttarille asti mun näkemistäni.

HÄÄKARKKIRASIAT
En kyllä tiedä varmaksi, onko tämä ihka oikea perinne, mutta lähes jokaisissa häissä missä olen ollut, on näitä ollut vieraiden istumapaikoille asetettuna. Nämä me kuitenkin skipataan, koska olen ajatellut toisenlaista lahjaa annettavaksi vieraillemme.

KARKKIBUFFET
Okei, tämä nyt ei ole oikeasti perinne, mutta kuitenkin jo niin yleinen ja luultavasti joka toisista häistä karkkibuffetti löytyy. Mä oon kuitenkin tehnyt päätöksen, ettei karkkibuffettia tule meidän häihin. Toki jonkinlainen ''buffetti'' meidän häihin on tulossa, mutta siitä kerron lähempänä meidän häitä!

Alkavatko meidän häät muistuttamaan epähäitä? Ehkei nyt ihan, mutta kuitenkin aika yleisiä ja normaaleja perinteitä me skipataan. Mun mielestä häiden kuuluu näyttää hääparilta, joten en koe, että tiettyjä perinteitä olisi pakko noudattaa, jos ne ei vaan tunnu omilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti