keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

PERINTEET, JOILLE ME NÄYTETÄÄN VIHREÄÄ VALOA

Nyt olisi vuorossa jatkoa edelliseen postaukseen, ehkäpä se vähän positiivisemmalla sävyllä kirjoitettu. Vaikka edellisessä postauksessa torppasin melko yleisiä ja suosittuja perinteitä, niin kyllä meidän häihin riittää myös muutamia meille mieluisia perinteitä, don't you worry!


KIRKOSSA VIHKIMINEN

En osaisi kuvitella meidän menevän maistraatissa naimisiin. Ulvilan keskiaikainen kirkko on myös mun kotikirkkoni. Olen päässyt siellä aikoinaan ripille ja V kastettiin myös siellä, joten ihanaa päästä myös vihille samassa kirkossa, mistä on jo ennestään rakkaita muistoja.

SAATTAMINEN ALTTARILLE

Vaikka perinne onkin melko vanhanaikainen, niin mä silti ehdottomasti haluan mun isäni saattavan mut alttarille. Oon pienestä pitäen ollut ihan isintyttö ja isä on aina ollut mun arjen supersankari, joten mulle oma rakas isä saattamassa olisi tärkeää. Toki en ole vielä isältäni varmistanut, mitä hän pitää tästä ajatuksesta ja perinteestä, mutta toivon kuitenkin hänen suostumustaan.

VALKOINEN HÄÄPUKU

Se vaan on se juttu. Itse en osaisi ajatella astelevani avioon missään muussa värissä, kuin valkoisessa.  Vaikea uskoa, että aikoinaan musta hääpuku oli se juttu, eikä valkoinen.  

SULHANEN EI SAA NÄHDÄ HÄÄPUKUA ENNEN HÄITÄ

Oon jo ostanut hääpuvun ja sitä pidetäänkin visusti piilossa mun vanhempien luona, ettei M näkisi sitä. Mun mielestäni on hauska salata sulhaselta niinkin tärkeää asiaa, kuin hääpukua.

JOTAIN VANHAA, JOTAIN UUTTA, JOTAIN LAINATTUA, JOTAIN SINISTÄ

Tästä mä tykkään! Idealtaan niin ihana ja suloinen, joten sanon ehdottomasti kyllä tälle perinteelle! Jotain uutta ja jotain sinistä multa jo löytyykin, saas nähdä mitä vanhaa ja lainattua mä keksin.

45873978255_953c09286b_o

HÄITÄ EDELTÄVÄ YÖ ERILLÄÄN

Ei olla vielä sen kummemmin mietitty häitä edeltävää yötä ja sen järjestelyitä, mutta se on ainakin varmaa, että erikseen se vietetään. Tuskin kumpikaan kuitenkaan hotelliin lähtee yötään viettämään. Kun mennään kuitenkin itse hääyönä hotelliin yöpymään.

KIMPUN HEITTO

Toki omaa kimppuani en halua heittää, koska oon suunnitellut säästäväni kimppuni ja kuivattavani sen muistoksi. Ostetaan siis erikseen heittokimppu tähän tarkoitukseen!

HÄÄVALSSI   HÄÄTANSSI

Ehdottomasti kyllä. Oon jo ehkä päättänyt sopivan biisinkin meidän ensimmäiseen tanssiin hääparina ja valssailu ei pakosti sopisi kyseiseen kappaleeseen.

HÄÄKAKUN LEIKKAUS

Hääkakku me leikataan kyllä yhdessä, mutta siihen kuuluva polkaisu me jätetään polkaisematta. Me oltaisiin polkaisun lopputuloksesta huolimatta tasa-arvoisia/vertaisia meidän suhteessa, kuten ollaan aina oltukkin.


On myös muutamia perinteitä, joista me ei olla vielä varmoja. Jospa kirjoitan niistä vielä omassa postauksessaan? Entäs ne hääetiketit sitten, kiinnostaisiko myös niistä lukea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti