tiistai 8. toukokuuta 2018

LAPSIA HÄIHIN VAIKO EI?

Kyllä ja ei. Tällä hetkellä meidän häihin ollaan kutsumassa kaksi lasta meidän V:n lisäksi. Isosiskoni lapsi ja hyvän ystäväni lapsi, ketä on V:n kanssa kukkaistyttönä. Kuten viime postauksessani mainitsinkin, meidän häämme tulevat olemaan 70hlön häät, joten emme anna muille vieraillemme mahdollisuutta tuoda lapsiaan mukanaan. Haluamme kutsua mahdollisimman monta läheistä ystäväämme juhlimaan päiväämme ja kutsumalla myös kaikkien lapset vieraslista täyttyisi liian äkkiä. Valitettavasti jostain täytyy karsia ja valitettavasti tässä kohtaa se kohdistuu lapsiin.

Kaikilla ystävillämme ei ole vielä lapsia, osalla ei vielä edes niitä kumppaneita. Häihin on vielä kuitenkin yli kaksi vuotta aikaa, joten mitä tahansa voi ja aivan varmasti tuleekin tapahtumaan ennen meidän häitä. Osa ystävistämme voikin lisääntyä, erota, löytää uusia kumppaneita, meillä mennä joihinkin välit poikki jne. Mistä päästäänkin seuraavaan asiaan, me ei myöskään anneta kaikille vieraille mahdollisuutta tuoda avecia. Meidän häihin ei tarvitse raahata mitään yhden illan juttuja, saatika väkisin etsiä itselleen avecia vaikkapa tinderistä.

Musta tuntuu, että enemmän myöskin alkaa yleistymään lapsettomat häät, mikä on mun mielestäni aivan ymmärrettävää. Jokainen saa päättää millaiset häät haluaa ja mikä itsestä tuntuu parhaimmalta. Oli se sitten lapselliset tai lapsettomat häät. Mun kaasoni häät (tanssitaan kesällä 2019) tulevat olemaan lapsettomat ja se on ainakin meille aivan fine. Me lähdettään mieluusti M:n kanssa juhlimaan ilman V mukana. Saapahan juhlia vapaammin ja myöhempään, keskittyä itse häihin eikä tarvitse kesken häiden lähteä viemään toista hoitoon.

BeFunky Collage

No mitenkäs yhdistää lapset ja alkoholi? Meillä alkaa ''virallinen'' alkoholitarjoilu vasta sitten, kun meidän lapsivieraamme ja oma lapsemme ovat poistuneet juhlapaikalta. Toki meillä on onnittelumalja ja ehkäpä ruoan kanssa tarjolla ruokaviinejä, mutta muuten vasta illalla aukeaa baari.
Hiljattain yksissä häissä pääsimmekin itse tähän tulokseen. Siellä baari aukesi heti onnittelumaljojen jälkeen ja juhlavieraat olivat tuhannen tuubassa jo kello kuuden maissa. Lähemmäs parikymmentä pientä lasta juoksi kännisten jaloissa. Ihme, että vahingoilta säästyttiin.

Toisille voi olla normi, että juodaan lasten edessä kännit, meille ei. Lapsien ei tarvitse, eikä kuulukkaan nähdä kaikkea mitä aikuiset tekevät. Nähtäväksi jää, kuinka paljon juhlavieraitamme tulee vihastuttamaan, kun baari aukeaa vasta kellonaikaan X. Uskoisin kuitenkin, että suurin osa vieraista on hyvinkin ymmärtäväisiä ja tekisivät varmasti itsekkin samoin meidän saappaissa.

Mitä ajatuksia lapset häissä teissä herättää? Entäs alkoholi ja lapset?

2 kommenttia:

 1. Hyvää pohdintaa ja mun mielestä on ihan jokaisen parin päätettävissä, haluaako lapsia häihin ja kuinka paljon vieraita ylipäätään kutsutaan ja jokaisen vieraan tulisi kunnioittaa hääparin ajatuksia tästä :) Ja todella hyvä tuo, että baari aukeaa vasta, kun pikkuiset ovat poistuneet, koska mun mielestä lapsien ei kuulu nähdä sellaista villiä bilemeininkiä, ties kun mitä vahinkojakin voi kännipäissään sattua :-D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! :-) Niinpä ja niinhän se onkin! Harmi etteivät kaikki kuitenkaan ajattele niin ja kunnioita hääparin päätöksiä.. ☹️

   Ihanaa, että oot samalla sivulla mun kanssani! 😍❤️

   Poista